Ben Hoekendijk
1938  

Auteur

Hoekendijk is uitgegroeid tot een vooraanstaande figuur in de wereld van zeezeilen, zowel door zijn journalistieke activiteiten als bijzondere reizen die hij maakte met zijn jachten die de opeenvolgende namen kregen van Shalom I t/m IV. Hij schreef elf boeken die uitgegeven werden door de nautische uitgeverij Alk & Heijnen en vertaalde er zes. Hij geeft cursussen en lezingen voor watersportverenigingen en bedrijven. Opmerkelijke tochten die hij heeft gemaakt: - Met de Shalom I, een hechthouten Delta van 7.99 meter lengte, werd de eerste Driehoek Noordzee in 1979 uitgezeild.- Met de Shalom II, een overnaadse Kroes-jacht, werden verschillende keren de Driehoek gedaan en een tocht naar Spanje gemaakt.- Met de Shalom III, een stalen Breewijd van 9.50 meter, zeilde Ben in twee jaar naar Israël via Gibraltar, grotendeels solo.- Met de Shalom IV, een Victoire 933, zeilde Ben alleen rond Engeland en Schotland en in 13 maanden over de Atlantische Oceaan naar de Carieb, bezocht hij de Faer Oer eilanden en onlangs de Lofoten en Spitsbergen.De levenslange ervaring van zeilen op zee met alle disciplines die daarbij horen, stelt hem in staat zeilers te begeleiden die voor het eerst zee op willen. Hij wordt daarom door velen gezien als een mentor. Verschillende films werden door TV Gelderland gemaakt van zijn tochten. De publiciteit rond zijn solotocht over de Atlantische Oceaan (na een hartoperatie) leverde hem de nominatie op voor ‘De Puttenaar van het jaar.’Hoekendijk is ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds zeezeiler. Zijn huidige boot, de Shalom IV wordt gebruikt om reportages te maken voor de watersportbladen en trainingen te geven.Hij is onderscheiden door de Nederlandse Vereniging van Kustzeilers en is erelid van de Lerwick Boating Club op Shetland.


BOEKEN

De Golf van Biskaje – voor de tiende keer  
NIEUW - NIEUW - NIEUW Zeezeiler en auteur Ben Hoekendijk gaat in ' De Golf van Biskaje – voor de tiende keer' dieper in op de bijzondere eigenschappen van dit stuk Atlantische Oceaan.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

Vaargids 3. Nederland uit de lucht over de Waddenzee  
Alle Waddeneilanden worden opnieuw bezocht en beschreven met de geschiedenis, attracties, vaarroutes en nautische gegevens. 

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

Vader en zoon naar Spitsbergen  
De zeiltocht van de Shalom IV, een zeiljacht van slechts 9,33 meter, naar Spitsbergen duurde drie maanden waarin , grotendeels met tegenwind, 3926 mijl ( 7263 kilometer ) werden afgelegd. Spitsbergen wordt de laatste wildernis van Europa genoemd.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

Vaargids 2 -Nederland uit de lucht. IJsselmeer en Randmeren  
Geschiedenis, toeristische attracties, musea, fietsroutes, enz. De luchtfoto's zijn de beste vaaraanwijzingen.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

De overtocht naar Normandië en de Kanaaleilanden  
Vaaraanwijzingen van Duinkerken tot Saint-Malo. Een nieuwe pilot in full-colour van Ben Hoekendijk in de serie ‘de overtocht naar…’ is verschenen met alles wat u moet weten om per zeilboot Normandië en de Kanaaleilanden te bezoeken, maar ook met veel achtergrondinformatie over geschiedenis en cultuur, waardoor het boek heerlijke ‘fire-side-reading’ is geworden. 

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

De Magie van de eilanden - Fair Isle, Shetland, Faeröer, Orkneys en de Farnes  
Het boek is zowel een reisverhaal als een zoektocht naar de mystiek van deze bijzonder interessante eilanden, die allen hun eigen karakter hebben.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

Vrijheid en Eenvoud  
Het reisverslag van Ben’s solo-Rondje Atlantic en tevens een terugblik op zijn leven.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

Zeekoorts  
Een pocket met korte verhalen over zeezeilen.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

De overtocht naar Engeland  
Nederlandstalige vaaraanwijzingen voor de Engelse Oostkust en de Nederlands-, Belgisch- en Franse kust van Den Helder tot Calais.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

De overtocht naar Zuid-Engeland  
Vaaraanwijzingen van Ramsgate tot Land's End inclusief De Scilly-eilanden.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

ARTIKELEN

Toerzeiler
publicatie: Waterkampioen
jaar:
Onder het pseudoniem Toerzeiler vele artikelen in dit tijdschrift geschreven.