Aafke Steenhuis
1946  

Schrijfster en schilder

Aafke studeerde aan de Rijksuniversiteit van Groningen Nederlands en Spaans. Samen met haar echtgenoot werkte ze in 1973 in de landhervorming in Chili In 1974 verhuisden ze naar Amsterdam, waar ze van 1974 tot 1990 redacteur voor Cultuur en Latijns-Amerika was van De Groene Amsterdammer. Ze zit in de redactieraad van Rood Koper, een tijdschrift voor cultuur, religie en politiek en schrijft geregeld politieke essays en boekbesprekingen voor het blad. Bovendien zit Aafke in het bestuur van de Werkgroep Proza van de VVL, de Vereniging van Letterkundigen, geeft lessen in interviewtechniek en schrijven en houdt lezingen over haar werk. Behalve schrijfster is ze ook schilder.


BOEKEN

De magie van het IJ  
De magie van het IJ – Panorama Amsterdam Noord. Het boek is geïllustreerd met veel tekeningen van Aafke Steenhuis, en historische kaarten.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

De Eems, een stroom van beelden  
Aafke reisde de afgelopen tijd vanaf de bron van de Eems, in het Teutoburgerwoud tot aan het eiland Borkum, nu om haar te schilderen.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

Het lied van de Eems  
De Eems is een raadselachtige getijdenstroom in het grensgebied van Nederland en Duitsland.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

Windjammers in Delfzijl De route van de chilisalpeter  
Aafke Steenhuis volgt de route van de chilisalpeter.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

Winter in Waterland - Een schaatshooglied  
Het boek is een lang prozagedicht, met veel gekleurde tekeningen en zwart-wit-krijttekeningen, over een schaatstocht langs de Waterlandse dorpen ten noorden van Amsterdam. Tegelijkis het schaatsverhaal een tocht door het leven en door de liefde. Het bevat herinneringen aan schaatstochten als kind in het Groningse Ommeland.

Ga naar uitgebreide informatie over dit boek

ARTIKELEN