NIEUWS

Ga naar alle nieuwsberichten

19-5-2017
Boekpresentatie Jan de Quelery 'Cannons and Sails'.

Op vrijdag 2 juni wordt in het Zeeuws maritiem muZEEum het boek Cannons and Sails van Jan de Quelery gepresenteerd. Het boek bevat grote platen van de zes grote zeeslagen die Michiel de Ruyter ondernam tegen de Engelsen tussen 1660 en 1673.

Het boek Cannons and Sails van Jan de Quelery is het resultaat van tien jaar werk. Het bevat niet alleen grote platen op A3-formaat van de schilderijen die Jan de Quelery heeft gemaakt van de zes zeeslagen van Michiel de Ruyter tussen 1660 en 1673 ondernam tegen de Engelsen. Het toont ook details van de schilderijen en bespreekt de techniek van de schepen. Bovendien wordt in het boek de historische context van de zeeslagen belicht, geschreven door Graddy Boven, mede-auteur en conservator van het Marinemuseum in Den Helder.

Bijzonder trots is Jan de Quelery op het voorwoord, geschreven door Rob Verkerk, luitenant-generaal van de Nederlandse Marine. Het boek is te koop voor € 39,75 via uitgeverij Dokmar (www.dokmar.com), in verschillende boekhandels en in de museumwinkel van het Zeeuws maritiem muZEEum. 350 jaar Tocht naar Chatham Een aantal reproducties van schilderijen van Jan de Quelery, die betrekking hebben op de tocht die Michiel de Ruyter ondernam naar Chatham in 1667, is te zien in het Zeeuws maritiem muZEEum in het kader van de expositie 350 jaar Tocht naar Chatham. Vanaf 2 juni is deze expositie open voor publiek.

www.dokmar.com