Hans Vandersmissen

Rond de Friese Zee

isbn: 978-90-64103-98-8
uitgever: Gottmer Uitgevers Groep  
jaartal: 2005
druk:  
 
240 pag., paperback, € 13,90.
www.gottmer.nl

Dit boek is een waardige opvolger van Kustzeilen met kleine jachten. Nederlands bekendste roeiende Drascombe-zeiler beschrijft met aanstekelijke vrolijkheid zijn tochten over Noord- en Waddenzee.

In de vroege Middeleeuwen werden deze wateren, vanwege de succesvolle Friese zeehandel, Mare Frisionum genoemd. Vandersmissen lardeert zijn relaas met verrassende wetenswaardigheden over maritieme historie en over andere kleine boten die geschikt zijn voor kustzeilen.

Nu eens perst hij single-handed drie etmalen door om in zijn roeizeilboot van Dover naar IJmuiden te komen, dan weer boemelt zijn Pride of the Fleet met gezin van strandje naar eilandje. Puntig en onconventioneel inspireert hij de zeiler tot een andere manier van zeilen. Een perfect geneesmiddel voor hydrofobie.recensie

bol.com Anoniem Utrecht

Heerlijk boek! Heerlijk om te lezen, meeslepend en romantisch. Na het lezen wil je zelf ook meteen met zo'n klein bootje het wad op, totdat je erin gezeten hebt en je beseft hoe primitief het eigenlijk is. Ik had het in twee avonden uit.

Terug naar overzicht boeken van deze schrijver