Kees Wiersum

Zware Kees, verhalen voor het varen gaan

isbn: 978-90-8616-057-0
uitgever: Lanasta, Emmen  
jaartal: 2010
druk: 1e druk mei 2010/2e druk november 2010  
 
176 pag., gebonden, geheel in kleur, € 27,95.
www.lanasta.com

“Zeevarenden zijn geen diplomaten” is een bekende uitspraak. Recht door zee, zeggen waarop het staat, en een verhaal is pas een verhaal als het wel wat opgeleukt en opgedikt is. Toch zijn weinigen er zo in geslaagd dat treffend te verwoorden dan Kees Wiersum. In korte columns geeft hij een prachtig beeld van het dagelijkse leven aan boord, van de doorgeschoten maritieme bureaucratie, van de eigenaardigheden van de collega’s en van de eeuwige verwondering van de verzinselen van sommige autoriteiten. Echter altijd met een positieve ondertoon en gezonde humor.

Hiermee bewijst de schrijver dat het huidige zeevarende bestaan een prachtig leven is, met afwisseling, humor en hard werken in kleine hechte teams.

Kortom dit boek is een absolute must voor iedereen die meer wil weten van het huidige leven aan boord, voor iedere betere stuurman aan wal en voor iedere autoriteit die niet schrikt van het beeld in de spiegel.

Deze verhalen zijn eerder verschenen (en verschijnen nog steeds) in het weekblad 'Schuttevaer' als column 'Zware Kees'.Terug naar overzicht boeken van deze schrijver