Ben Hoekendijk

De Golf van Biskaje – voor de tiende keer

isbn: 978-90-5961-096-5
uitgever:  
jaartal: 2012
druk:  
 
112 pag., € 10,70. Te bestellen bij: shalomsailing@solcon.nl


NIEUW - NIEUW - NIEUW

Ben stak de Golf van Biskaje voor het eerst in 1986 over met zijn houten zeilboot, de Shalom II. Midden op de ‘Angry Bay’ zoals de Engelse zeggen, brak de verbinding tussen de achterstag en de mast. Ben werd door zijn maat omhoog gehesen en zwengelde daar op twaalf meter hoogte als de klepel van een klok heen en weer, om telkens met een klap tegen de mast te belanden. Maar de klus werd geklaard en ze konden verder zeilen.

Met de Shalom III vertrok Ben in 1992 vanuit Nulde voor een twee jaar durende zeiltocht naar Israël via de Golf van Biskaje.

En zo volgden nog meer tochten tot het afgelopen jaar waarin de Shalom IV vooral de Noord-Spaanse kust bezocht, met interessante plaatsen als Santiago de Compastella en Bilbao. In het boek gaat Ben ook dieper in op wat de pelgrims beheerst die langs deze kust de camino lopen. De Zuid-Engelse kust zit vol verhalen. Het is de wereld van Agata Christie en Daphne du Maurier, met veel romantiek. De kust van Bretagne heeft een schitterende natuur en cultuur. Ben bezocht Carnac met zijn duizenden menhirs en beleefde allerlei avonturen. In het boek komt het zeilen niet alleen aan bod, maar ook de mensen die Ben door zeilen ontmoet. Zoals de beroemde cartoon-tekenaar Mike Peyton en een solozeilende Australische die toch een man vond en Ben vroeg het huwelijk te voltrekken.Terug naar overzicht boeken van deze schrijver