Anton (Ton) Wegman

In de Peiling, Kalenderboek

isbn:
uitgever:  
jaartal: 2010
druk: Concept, vormgeving: Ton Wegman. Tekst in samenwerking met Elisabeth Spits.  
 De geschiedenis van onze vereniging bestaat uit grote en kleine gebeurtenissen. Voorspoed en tegenslag, feest en rouw, successen en missers wisselen elkaar af.

De historie van Het Y is al verschillende keren op papier gezet: in 1925 in het jubileumboek van Ernst Crone, in 1985 door E. Luger en in 1996 in het al eerder genoemde boek Zout en Zoet. Liefhebbers van geschreven geschiedenis zijn daarmee goed voorzien.

Bij het 125-jarig jubileum van onze zeilvereniging laten wij de hoogtepunten letterlijk zien. Wij hebben hiervoor de mooiste, opvallendste, gekste, dierbaarste foto's uit de lange geschiedenis geselecteerd. Zeilvereniging Het Y is een van de tien oudste watersportverenigingen van ons land. Na 125 jaar is het nog steeds een bloeiende vereniging, waar veel gebeurt dat ook gezien mág worden. Dit kalenderboek houdt de club een jaar lang in de peiling.

Na afloop kan het kalenderdeel eenvoudig worden verwijderd en blijft er een fotoboekje over dat, naar wij hopen, een plaats krijgt in uw boordbibliotheek.Terug naar overzicht boeken van deze schrijver