Michiel van Straten

Onzeker op zee

isbn: 978-90-6410-499-2
uitgever: Hollandia, Haarlem  
jaartal: 2010
druk:  
 
160 pag., paperback, € 12,90. Gesigneerde exemplaren zijn rechtstreeks via de website www.straattaal.net te bestellen.
www.hollandia-boeken.nl

In mijn debuut beschrijf ik mijn belevenissen op het water, met als rode draad 'de eerste keer': de eerste zeillessen op de Kaag, de eerste keer naar de overkant van het IJsselmeer (ver!), mijn vuurdoop naar Engeland en mijn debuut op de Atlantische Oceaan. Een landrot op open water dus.

Tja, miljoenen jaren geleden kwamen wij uit het water gekropen om te evolueren tot mensen, en nu maken we vaak de omgekeerde beweging: het landdier 'mens' zoekt het water weer op. Ter ontspanning nog wel. Ik voel me in onze zeilboot kiplekker - een term die overigens ook verwijst naar een landdier, bedenk ik nu. Zal dat de reden zijn dat de vaarverhalen die ik in 'Onzeker op zee' te vertellen heb niet zo stoer zijn als men meestal van vaarverhalen gewend is?

Ik voel me in onze zeilboot kiplekker - een term die overigens ook verwijst naar een landdier, bedenk ik nu. Zal dat de reden zijn dat de vaarverhalen die ik in 'Onzeker op zee' te vertellen heb niet zo stoer zijn als men meestal van vaarverhalen gewend is?recensie

Leiderdorps weekblad

"Van Straten vertelt met ontwapenende humor".

Terug naar overzicht boeken van deze schrijver