Willem J.J. Boot

Holland Paraat En Start Klaar, Lotgevallen van een Terschellinger legende

isbn: 90-70886-35-9
uitgever: Flevodruk, Harlingen  
jaartal: 1999
druk: Holland paraat En Start Klaar, 2', herziene en aangevulde druk. Aangevuld met het begin als museumschip. Holland paraat En Start Klaar, 3', herziene en aangevulde druk. Aangevuld met de exploitatie als museumschip.  
 
112 pag., met illustraties, € 24,50.


De motorsleepboot Holland (1950) was en is zeer populair. Nadat Rijkswaterstaat afstand deed van de sleepboot en rederij Doeksen op Terschelling het schip daarop volgend in 1998 uit dienst stelde zijn er twee boeken over het schip uitgekomen. Piet Lautenbach's Gúzjen en dit boek, geschreven door de maritiem-publicist Willem Boot. Een interessante detailstudie die de moeite waard is.

In de zomer werd het schip ingezet voor het personenvervoer naar het eiland. De Holland werd vooral bekend om de gedurfde bergingsacties. Naast het 'gewone' bergings- en sleepwerk komen de taken als milieu-onderzoekvaartuig in dienst van Rijkswaterstaat (1975 - 1998) goed uit de verf.

Het fraai vorm gegeven boek, met vele unieke en nooit eerder gepubliceerde (kleuren)foto's, is bedoeld voor de geïnteresseerden in sleepboten en het werk op de Noordzee. (bron: www.verenigdebooten.nl: Cees van Romburgh)

Terug naar overzicht boeken van deze schrijver