Ben Hoekendijk

De overtocht naar Zuid-Engeland

isbn: 978-90-5961-01-1
uitgever: De Alk & Heijnen, Alkmaar  
jaartal: 2003
druk:  
 
111 pag., vele foto's, hardcover, € 35,-.
www.alk.nl

Dit prachtige boek is niet alleen een pilot met 67 kaartjes waardoor navigeren op dit boek naast de zeekaart mogelijk is. De noodzakelijke gegevens over getij, weerberichten, marifoonkanalen van autoriteiten, lichten, seinen en waterstanden staan in dit boek.

Maar Ben heeft ook de sfeer en de traditie beschreven. Het ‘typisch Engelse’ (bijvoorbeeld over spoken in de pub die van bier houden) en instructies betreffende veiligheid en bemannings-management komt ook aan bod.

Het boek wekt een gevoel op dat je al die prachtige havens zelf wilt bezoeken en die beroemde kapen met eigen schip wilt ronden. Een prachtig cadeau.recensie

Ir. C.M. van Luijk - website Bruna.nl

Leuk en heel praktisch boek over zeezeilen langs de kust van Zuid-Engeland. De schrijver is meer romanticus dan zeezeiler. Met zijn kleine boot en doe-maar-gewoon schrijfstijl is hij een buitenbeentje in de wereld van het zeezeilen, waar kapitale schepen en paradijselijke oorden steeds meer de norm lijken te worden. Dat maakt dit boek juist leuk: het zeilen komt voldoende aan de orde met praktische tips en veel gedetailleerde kaarten. Daarnaast weet de auteur de lezer enthousiast te maken voor de prachtige kust, de mooie plaatsjes en alle bezienswaardigheden. Het geheel is voorzien van veel met een blauwe steunkleur afgedrukte foto's. Een heel handig en praktisch boek voor zeilers die een vakantie naar Zuid-Engeland willen maken. Een goede aanvulling op de tot nu toe beschikbare literatuur.

Terug naar overzicht boeken van deze schrijver