Ben Hoekendijk

Vaargids 3. Nederland uit de lucht over de Waddenzee

isbn: 978-90-59610-68-2
uitgever: De Alk & Heijnen, Alkmaar  
jaartal: 2010
druk:  
 
142 pag., hardcover, meer dan vijftig haarscherpe kleurenfoto's op dubbele pagina's, € 29,95.
www.alk.nl

De Waddenzee is niet alleen een prachtig natuurgebied, maar ook eentje waar zeilers en motorbootschippers zich thuisvoelen. Het zoute water met zijn zilte geur en ruisende golven, de stromingen, het droogvallen, de prikken en de zeehonden op de zandbanken, de platbodems en de mosselvissers, het zijn allemaal aspecten van dit unieke vaargebied tussen de eilanden en de kusten van Noord-Holland, Friesland en Groningen.

U leert varen op stromend water en de routes tussen de eilanden en het vasteland verkennen. De luchtfoto' s van de havens geven een prachtig beeld van de situatie en de directe omgeving. Ook geeft het boek allerlei informatie en tips over wat je allemaal aan de wal kunt doen en zien, zoals musea, fietsroutes en wandelen, natuurgebieden en stranden, en waar je lekker kunt eten drinken in de schilderachtige plaatsjes.

Ben begon zijn research in Den Helder en eindigde uiteindelijk in Termuntenzijl. Het boek is een aanwinst voor uw nautische bibliotheek thuis en een nuttig gebruiksvoorwerp aan boord.

Terug naar overzicht boeken van deze schrijver